Costiță de vită? Picioare de crab? Sau poate ceva mâncăruri italiene sunt mai potrivite în seara asta? Și nu uita de desert - plăcinta cu limes arată grozav, dar o felie de tort de ciocolată este de asemenea foarte tentantă. Acestea sunt doar câteva dintre gândurile care îi trec prin minte unui jucător când se îndreaptă spre bufetul unui cazino.

Aceste bufeturi imense oferă, la propriu, ceva pentru fiecare și au devenit elemente de bază în marile cazinouri de azi. Ți-e foame? Bufeturile moderne îți pot satisface pofta și, cine știe, poate te vei întoarce chiar cu câteva kilograme în plus.

Dar de ce au devenit bufeturile sinonime cu cazinourile și cu Las Vegas? Continuă să citești pentru a afla puțin din istoria acestor adevărate festinuri culinare.

Sandvișuri după miezul nopții

Timp de mai mulți ani, Las Vegas se lăuda cu o mulțime de opțiuni culinare la prețuri reduse - de la fripturi ieftine și cocktailuri cu creveți, până la băuturi gratuite. Vizitatorii se bucurau de o masă bună și ieftină alături de jocurile lor de noroc de preferate.

Prima opțiune de tip "mănânci cât poți" a debutat la cazinoul El Rancho în 1945.

Un vizitator al acestei locații, care a fost primul cazinou deschis pe The Strip din Vegas în 1941, pe nume Herb McDonald, căuta ceva de mâncare noaptea târziu, așa că un angajat binevoitor i-a adus câteva felii de carne rece, brânză și pâine pentru a-și face un sandviș la bar. Alți clienți înfometați ai cazinoului au început să ceară și ei un sandviș.

Proprietarul cazinoului, Beldon Katleman, și-a dat seama că ar putea fi o idee bună care să țină jucătorii în cazino. Bufetul Buckaroo al locației a devenit rapid o opțiune constantă, având un preț de doar un dolar pentru un sandviș.

"Când ospățul de la miezul nopții, la preț fix și de tip "mănânci cât poți," s-a dovedit a fi un succes răsunător, a fost rapid adoptat de operatorii din tot orașul, care doreau să țină jucătorii înfometați în cazino pe turele de noapte fără a suporta costul unui restaurant complet," notează Las Vegas Advisor.

Revista Food and Wine adaugă: "Cazinourile ieșeau pe minus în ceea ce privește mâncarea vândută (în mare parte, încă o fac), dar nu profitul era scopul. Obiectivul principal era să țină clienții înăuntru și să-i facă să joace cât mai mult posibil."

Mâncare în cazinouri - platou de la bufetul cazinoului

Mai mulți oameni, mai multe mese, mai multă mâncare în cazinouri

Cu tot mai multe cazinouri adăugând bufete proprii, managementul a realizat cât de populare pot fi aceste opțiuni culinare. În anii 1950, și alte cazinouri au început să ofere bufete în timpul orelor normale. Cazinourile Frontier și Dunes au început să ofere chiar și mic dejun pentru cei care căutau ouă, cârnați și alte opțiuni pentru a începe o zi la aparatele de pacanele sau mesele de blackjack.

Până în anii '60 și '70, odată cu venirea mai multor vizitatori la jocuri de noroc, bufetele s-au extins în tot Orașul Păcatelor pentru a oferi mese pentru toate cele trei momente ale zilei. Calitatea a crescut semnificativ față de oferta originală de la El Rancho, iar tot mai mulți bucătari profesioniști se asigurau că fiecare poftă era satisfăcută.

Pentru oaspeții hotelurilor, bufetele ofereau o modalitate rapidă și ușoară de a lua o masă pe gustul fiecăruia, fără a fi nevoie să comande ceva anume. Bufetele ofereau încă multă valoare pentru banii ceruți. Chiar și în anii '70, o farfurie la una din aceste locații putea fi obținută pentru doar câțiva dolari. Bufetele erau considerate "pierderea acceptată," adică locațiile pierdeau bani la aceste mese, dar își păstrau vizitatorii fericiți și gata să-și încerce strategiile de ruletă, blackjack sau baccarat.

Totuși, lucrurile au început să se schimbe în anii '80, când cazinourile au ridicat ștacheta în ceea ce privește ofertele culinare. Acum clienții găseau standuri de carving, cine cu friptură, homar, omlete făcute pe loc, deserturi delicioase, brunch-uri cu șampanie și aproape orice combinație alimentară la care te-ai putea gândi.

Bufetele au început să includă și preparate asiatice, mexicane și alte bucătării din alte colțuri ale lumii. Toate aceste opțiuni extinse au început să vină la prețuri din ce în ce mai mari, deoarece cantitatea și calitatea alimentelor creșteau.

O privire asupra bufeturilor de azi

Decenii mai târziu, bufetul rămâne o atracție de bază pentru sute de cazinouri din întreaga lume. Pandemia de COVID a dus la Mâncare în cazinouri - prajituri de la bufetînchiderea multor bufete, dar o mare parte dintre ele s-au redeschis, oferind aproape orice și-ar putea dori un jucător înfometat.

Pe măsură ce statele au legalizat jocurile de noroc și în alte părți ale SUA și ale lumii, bufetul a devenit mai popular și în alte locuri. Din Oklahoma până în Atlantic City și în alte părți, jucătorii continuă să se așeze la cozi pentru a-și umple farfuriile cu carne, legume, deserturi și multe altele.

Chiar dacă Las Vegas s-a bucurat de o reputație culinară tot mai bună în ultimele decenii, bufetul rămâne prezent în multe cazinouri - dar acum cu opțiuni de calitate mai bună decât în anii de început.

"La optzeci de ani de la debut, bufetul rămâne o atracție populară - fiind deseori amplasat chiar lângă sala de cazino," notează Eater.com. "Deși Casa câștigă întotdeauna, bufetul oferă o oportunitate tentantă pentru călători de a-și recupera banii, mâncând până la saturare proteine ieftine. Dar asta este doar o parte a atractivității. Deși Las Vegas găzduiește unele dintre cele mai renumite restaurante din țară, volumul enorm de opțiuni poate fi copleșitor, în special când este contrastat cu posibilitățile infinite dintr-un bufet."

Astăzi, bufeturile nu mai vin cu acele prețuri ieftine din anii '50, '60 și '70, dar oferă de regulă opțiuni de calitate superioară și pot fi experiențe mai elegante. Eater a evaluat recent câteva dintre cele mai bune bufeturi din Vegas, oferind o perspectivă asupra a ceea ce se poate aștepta un gurmand atunci când își umple farfuria.

Bufetul de la Rampart Casino, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, a fost foarte apreciat și oferă o idee despre cum unele bufeturi prezintă acum nopți tematice cu opțiuni unice. Pentru 31,99 USD, clienții pot savura o cină cu prime rib în zilele de joi, vineri și duminică. Brunch-ul cu șampanie este servit sâmbătă și duminică și are un preț de 32,99 USD. De asemenea, o cină cu tematică hawaiiană este disponibilă sâmbăta, pentru 31,99 USD.

Wynn rămâne, fără doar și poate, unul dintre cele mai luxoase cazinouri din Las Vegas, iar bufetul său este foarte apreciat de clienți. Localul are 16 stații de gătit, cu felii de friptură la grătar, o gamă largă de fructe de mare, ouă Benedict și o secțiune "Mâncare latină de stradă."

La bufetul Wynn ai la dispoziție peste 90 de feluri de mâncare. Localul urmărește și o tendință mai recentă, oferind multe opțiuni gătite pe loc. Brunch-ul este și el o opțiune populară, începând de la 54,99 USD, iar pentru ceva extra, poți alege mimose, vin și bere fără limită, la un preț suplimentar de 32,99 USD.

Concluzie

Bufeturile din cazinouri au fost populare de-a lungul anilor din mai multe motive, inclusiv costurile reduse, varietatea de mâncăruri, timpii de așteptare de obicei scurți, lipsa comenzilor și posibilitatea de a te servi singur.

Astăzi, bufeturile încă atrag o mulțime de oameni care caută câteva minute de pauză de la mesele de joc. La Wynn, acest tip de servire este atât de popular încât timpul de așteptare poate ajunge până la o oră și jumătate. Dar, ca multe alte aspecte ale bufetelor, acest lucru s-a schimbat. Acum, clienții pot rezerva și plăti masa online pentru a evita aglomerația.

Cei care se așază la coadă pentru o masă vor descoperi opțiuni culinare excelente la multe cazinouri. Bufetul de cazino pare să rămână aici pentru mult timp. Aceste opțiuni de masă au parcurs un drum lung de la primul bar de sandvișuri de la El Rancho și vor continua să evolueze și să se adapteze. Ți-e poftă de ceva bun? Ia o farfurie și așază-te la coadă.

Sean Chaffin este un scriitor independent din Crandall, Texas. Textele sale apar pe numeroase site-uri web și publicații. Urmărește-l pe Twitter @PokerTraditions. El este, de asemenea, gazda podcastului True Gambling Stories, disponibil pe iTunes, Google Play, TuneIn Radio, Spotify, Stitcher, PokerNews.com, HoldemRadio.com și alte platforme.